Zdravotnické nakladatelství Galén

Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz


Urgentní medicína

obrázek jpeg (59kB) 

 


Vybrané hudební projekty

podporuje

 

 obrázek jpeg (667kB)


POSKYTOVANÉ SLEVY

karty ISIC, IYTC, ITIC,

ALIVE, STAFF CARD

SLEVA 10 %

 

obrázek gif (4kB)

 



 

 

Katalog - Detail knihy

obálka

Druhá česko-moravská chirurgická kuchařka

aneb Jak to dělám já (chirurgové sobě)

Ukázka

SEZNAM RECEPTŮ

 

Asijské smažené nudle s křupavými kuřecími nudličkami (A. Geršlová, K. Glombová, J. Kudělková)

Barevné těstoviny s tuňákem (L. Veverková)

Brynzové pirohy (L. Veverková)

Citronové těstoviny s brokolicí (S. Krejsta)

Colombovy gnocchi s kachním masem a červeným zelím (J. Gatěk)

Crudaiola - těstovina, která chutná opatovi (L. E. Martinec)

Čapáty (indické placky) (M. Repko)

Čebureky (V. Prudius)

Čerstvá jarní rolka bez masa (A. N. Hotový)

Čínské nudle se zeleninou (V. Prudius)

Domácí babiččiny nudle, nejen do polévky (L. Veverková)

Domácí chléb (M Kavka)

Dušená rýže (L. Veverková)

Dýňové rizoto se sýrem (I. Čapov)

Farfalle s tuňákem a kapary (I. Čapov)

Fettuccine s kuřecím masem a brokolicí (I. Čapov)

Fettuccine s uzeným masem a se zelím (J. Gatěk)

Filet mignon se šafránovým rizotem (L. Veverková)

Flíčky s uzeným masem (L. Veverková)

Gábinčiny bramborové noky se špenátem (I. Čapov)

Golubcy (V. Prudius)

Houbové rizoto (I. Čapov)

Hovězí maso na zázvoru (K. Havlíček)

Chobotnicový salát (L. Knechtová)

Chobotnicový salát (recept z Chorvatska) (R. Nešporová)

Chřestové rizoto (I. Čapov)

Indická rýže s kari omáčkou (J. Kalač)

Italské rizoto - 2 přílohové porce (L. Badalíková)

Italské rizoto s parmezánem podle Ivy (I. Čapov)

Jamajská rýže (R. Jančálek)

Japonské placičky (J. Smetka)

Kachní prsa na laoský způsob s orestovanou zeleninou (A. N. Hotový)

Kari rýže (M. Repko)

Kari rýže s mandlemi (J. Kalač)

Khír (indický rýžový pudink) (M. Repko)

Koložvárská kapusta (P. Janíček)

Krabí rižot světlý nebo tmavý (J. Žaloudík)

Krémové pappardelle s koprem a uzeným lososem (I. Čapov)

Krémové těstoviny se špenátem (I. Čapov)

Krevetové špagety Corse par Mi (J. Žaloudík, M. Skovajsová)

Krevety obalené v kataifi s mango chutney (L. Veverková)

Křupavé pečené papriky (M. Kavka)

Kuřecí na červeném kari (A. N. Hotový)

Labužnické rizoto (M. Kudláč)

Linguine (J. Šiller)

Linguine al limone (M. Duda)

Liptovské halušky (J. Všetíček)

Makarony s pancettou (R. Šípková)

Malevilské rizoto a la Bartoš (I. Čapov)

Manty (V. Prudius)

Milánské rizoto (J. Kalač)

Moje vlastní kung-pao a la Brno (V. Prudius)

Moravské špagety carbonara (M. Kudláč)

Mušle s medvědím pestem a sýrem Gran Moravia podle Čendy (J. Gatěk)

Nudlový nákyp (L. Veverková)

„Opilé“ mexické kuře s rýží (M. Kudláč)

Orecchiette zapečené s kuřecím masem a mozzarellou (I. Čapov)

Papriky plněné rýží (I. Procházková)

Perská rýže s mletým masem a oříšky (F. Vyhnánek)

Pho (Ch. Tran)

Plněná rajčata (I. Čapov)

Plněné taštičky - dobré těstoviny (F. Vyhnánek)

Plov (V. Prudius)

Polévka kadhi (cizrnovo-jogurtová) (M. Repko)

Polévka Phonsavan s kuřecím masem (A. N. Hotový)

Polpetty v rajčatové omáčce se špagetami (L. Veverková)

Příloha - taštičky plněné šťouchanými bramborami (J. Gatěk)

Ravioly plněné liškami s telecím ragú (R. Kyzlink)

Restovaná rýže s kuřecím masem (Chaophad Kai) (A. N. Hotový)

Rizoto s ananasem a la Cancún (P. Vlček)

Rizoto s mořskými plody (I. Čapov)

Rizoto s piniovými oříšky a hříbky (I. Čapov)

Riži-biži „Nives“ (R. Nešporová)

Rukolový salát (K. Glombová)

Ryba „na leso“ (vařená) (recept z Chorvatska) (R. Nešporová)

Rychlé těstoviny s kuřetem (I. Čapov)

Rýže mojí maďarské babičky „Rabot Kapusta“ (L. Veverková)

Rýže na různé způsoby (F. Vyhnánek)

Rýže se zapékaným lilkem podle Gábinky (I. Čapov)

Rýžová kaše (L. Veverková)

Rýžové nudle s kuřecím masem (A. N. Hotový)

Rýžové nudle v ivančickém stylu (V. Hándl)

Rýžové placičky se salámem (šunkou) (F. Vyhnánek)

Rýžový dezert (L. Veverková)

Rýžový nákyp (L. Veverková)

Sabdží (M. Repko)

Sarmale (M. Reška)

Sarymi - nebe v hubě (M. Reška)

Sladké rýžové placičky (J. Šiller)

Smažená jarní rolka s masem (A. N. Hotový)

Smažená rýže (J. Kalač)

Smažená rýže (fried rice) (P. Vlček)

Smažené obalované krevety (A. N. Hotový)

Spaghetti pomodoro + scampi (recept z Chorvatska) (R. Nešporová)

Šafránová omáčka s mušlemi sv. Jakuba a mrkvové pyré (L. Veverková)

Šírlova kapustnica (K. Havlíček)

Špagety aglio olio a tygří krevety (I. Čapov)

Špagety aglio olio e peperoncino (I. Čapov)

Špagety Pepka námořníka (J. Gatěk)

Špagety s cuketou a kuřecím masem (I. Čapov)

Špagety s chřestem (I. Procházková)

Špagety s krevetami a chřestem (I. Čapov)

Špagety s mletým masem podle Ivy (I. Čapov)

Špagety s mušlemi (I. Čapov)

Špagety s parmskou šunkou (L. Badalíková)

Špagety s pestem z medvědího česneku (M. Duda)

Špagety s plody moře (I. Čapov)

Špagety s rajčatovým pestem (I. Čapov)

Špagety s vlašskými ořechy a nivou (I. Čapov)

Španělská paella s králičím masem (H. Habásková)

Špecle - recept 1 (L. Veverková)

Špecle - recept 2 (L. Veverková)

Špecle s horkými povidly (J. Gatěk)

Špecle s restovanou cibulkou a se sýrem (L. Veverková)

Špenátové rizoto s treskou (L. Kučerová)

Tagliatelle s hříbkovou omáčkou (I. Čapov)

Tagliatelle s pistáciovou omáčkou a krevetami (K. Glombová, T. Vystrčilová)

Tagliatelle se šafránovou krémovou omáčkou a mušlemi sv. Jakuba (I. Čapov)

Tarhoňové rizoto s uzeným tempehem (M. Kudláč)

Tatarák z parmice s avokádem a rakytníkovým gelem a espumou s topinambury (L. Veverková)

Telecí tatarák se škvarky Lardo di Colonnata (L. Veverková)

Teplý předkrm - chilaly (K. Havlíček)

Těstovinový salát podle Svatky (J. Gatěk)

Těstoviny s čočkou (I. Procházková)

Těstoviny s gorgonzolou, hruškami a ořechy (I. Čapov)

Těstoviny s lilkem (R. Šípková)

Těstoviny s pancettou a kapustičkami (I. Čapov)

Těstoviny s řapíkatým celerem (L. Kučerová)

Těstoviny s tuňákem a čerstvým salátkem (M. Kavka)

Těstoviny se zakysanou smetanou, sýrem a kuřecím masem (I. Čapov)

Tom Yum s krevetami a kokosovým mlékem (A. N. Hotový)

Turecký knedlík (P. Vlček)

Tvarohové knedlíčky s ovocnou omáčkou (L. Veverková)

Vepřové maso s bambusem a houbami (Mu laonuang) (A. N. Hotový)

Zajičkovo chřestové rizoto s lusky mladého hrášku (I. Čapov)

Zapečené fíky se sýrem Gruyere (P. Vlček)

Zapékané mušle s ricottou (I. Čapov)

Zapékané špagety podle naší babičky (J. Přichystal)

Zapékané těstoviny s kuřetem, žampiony a hráškem (I. Čapov)

Zapékané těstoviny s lososem a špenátem (I. Čapov)

Zapékané těstoviny s rajčaty a mozzarellou (I. Čapov)

Zapékané těstoviny (šunkofleky) podle Marty (I. Čapov)

Znojemská banica (M. Kavka)

Ztracená burgundská vejce (Ch. Côte)



ZPĚT na detail knihy