Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz
karty ISIC, IYTC, ITIC,
ALIVE, STAFF CARD
SLEVA 10 %
Poděkování
Předmluva
1. Historie vzniku dezinfekce a sterilizace
2. Úvodem
3. Mikrobiologie
3.1. Obecná mikrobiologie
3.2. Virologie
3.3. Bakteriologie
3.4. Mykologie
3.5. Parazitologie
3.6. Fyziologické mikrobiální osídlení u zdravého člověka
3.7. Imunologie
3.8. Epidemiologie
4. Obecná epidemiologie
4.1. Základní podmínky procesu šíření nákazy
4.2. Protiepidemická opatření
5. Speciální epidemiologie vybraných infekčních nemocí
5.1. Vzdušné nákazy - respirační infekce
5.2. Alimentární nákazy
5.3. Nákazy přenášené členovci
5.4. Zoonózy
5.5. Infekce kůže a sliznic
5.6. Nemoci přenášené krví, krevními produkty a biologickým materiálem
5.7. Nozokomiální nákazy
5.8. Nákazy jako bojové biologické prostředky
6. Antimikrobiální látky
6.1. Antibiotika
6.2. Chemoterapeutika
6.3. Léčba infekčních onemocnění
7. Protiepidemická opatření zaměřená na přerušení cesty přenosu infekcí
8. Sterilizace a dezinfekce
8.1. Předsterilizační příprava
8.2. Sterilizační přístroje
8.3. Sterilizační obaly
8.4. Skladování a transport vysterilizovaného materiálu
8.5. Kontrola účinnosti sterilizace
8.6. Validace sterilizačního procesu
8.7. Kontrola sterility
9. Vyšší stupeň dezinfekce, dvoustupňová dezinfekce
10. Dezinfekce
10.1. Základní pojmy
10.2. Fyzikální dezinfekce
10.3. Fyzikálně-chemická dezinfekce
10.4. Chemická dezinfekce
10.5. Biologická ochrana »dezinfekce«
10.6. Hlavní zásady při provádění dezinfekce
10.7. Příprava dezinfekčních roztoků
10.8. Požadavky na dezinfekční přípravky
10.9. Frekvence provádění dezinfekce
10.10. Kontrola účinnosti dezinfekce
10.11. Vybrané postupy pro provádění dezinfekce
10.12. Základní doporučení pro provádění čištění a dezinfekce po povodních
10.13. Dekontaminace za mimořádných situací
10.14. Dekontaminace v provozovnách péče o tělo a wellness
11. Mechanická očista
12. Schéma pro vypracování provozního řádu
13. Toxikologické ukazatele u některých vybraných dezinfekčních látek
13.1. Jed
13.2. Způsob vniknutí látky do organismu
13.3. Jedy z pohledu práva
13.4. Působení dezinfekčních přípravků na organismy a životní prostředí
13.5. Ochrana zdraví a první pomoc při práci s dezinfekčními přípravky
13.6. Ekologické aspekty používání dezinfekčních přípravků a ochrana životního prostředí
Použitá literatura
Příloha - vybrané předpisy a normy
Použité zkratky
Rejstřík