Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz
karty ISIC, IYTC, ITIC,
ALIVE, STAFF CARD
SLEVA 10 %
1. Úvod k výživě u onkologicky nemocných
2. Porucha výživy u pacienta s nádorovým onemocněním
3. Všeobecné zásady výživy u onkologického pacienta
4. Dietní doporučení při jednotlivých potížích
4.1. Doporučení při nechutenství
4.2. Doporučení při nevolnosti
4.3. Doporučení při zvracení
4.4. Doporučení při změnách vnímání chutí
4.5. Doporučení při bolesti v dutině ústní a při bolestivém polykání
4.6. Doporučení při suchosti v dutině ústní
4.7. Doporučení při průjmu
4.8. Doporučení při zácpě
5. Praktické návrhy ke zlepšení stavu výživy
5.1. Jak zvýšit energetický obsah stravy
5.2. Potraviny a jídla vhodná pro přesnídávku
5.3. Jak zvýšit obsah bílkovin ve stravě
6. Zvláštní diety pro speciální použití
6.1. Tekutá výživa (zabezpečující pouze přívod tekutin)
6.2. Plnohodnotná tekutá výživa
6.3. Kašovitá měkká výživa
6.4. Dieta s nízkým obsahem zbytků
6.5. Pokrmy s nízkým obsahem mikroorganismů
7. Potraviny s vyšším obsahem některých vitamínů, minerálů a stopových prvků
7.1. Potraviny s vyšším obsahem draslíku
7.2. Potraviny s vyšším obsahem vápníku
7.3. Potraviny s vyšším obsahem hořčíku
7.4. Potraviny s vyšším obsahem železa
7.5. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu C
7.6. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu E
7.7. Potraviny s vyšším obsahem vitamínu A
7.8. Potraviny s vyšším obsahem zinku
7.9. Potraviny s vyšším obsahem selenu
8. Tabulka výpočtu celkové kalorické potřeby
9. Nutriční doplňky
10. Preventivní výživa ve vztahu k onkologii
11. Alternativní dietetické přístupy
12. Závěr
13. Recepty
14. Tabulka výživových hodnot některých potravin