Zdravotnické nakladatelství Galén

Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz


Urgentní medicína

obrázek jpeg (59kB) 

 


Vybrané hudební projekty

podporuje

 

 obrázek jpeg (667kB)


POSKYTOVANÉ SLEVY

karty ISIC, IYTC, ITIC,

ALIVE, STAFF CARD

SLEVA 10 %

 

obrázek gif (4kB)

 



 

 

Katalog - Detail knihy

obálka

Alimentární infekce

Obsah

1. Obecná část

1.1. Úvodní poznámky, vymezení pojmů a náplně příručky

1.2. Zdravotnický význam alimentárních infekcí u nás i ve světě

1.3. Etiologie infekcí trávicí soustavy

1.4. Praktický lékař při ochraně společnosti i jednotlivce před šířením střevních infekcí

1.5. Co usnadňuje či znesnadňuje vznik střevní infekce

1.6. Hlavní příznaky infekcí trávicí soustavy

1.7. Přístup k pacientovi

1.8. Obecná terapie

1.9. Specifická profylaxe

 

2. Speciální část

2.1. Akutní gastroenteritida - obecný přehled

2.2. Infekční gastroenteritida vyvolaná specifickými původci

2.3. Průjem a kolitida v souvislosti s léčbou antibiotiky

2.4. Systémové alimentární infekce

2.5. Alimentární intoxikace

2.6. Průjmy cestovatelů

2.7. Sexuálně přenosné střevní infekce

2.8. Průjem a zvracení vyvolané léky

2.9. Střevní forma antraxu

2.10. Diferenciální diagnostika průjmových onemocnění

 

3. Základní informace o bezpečnosti vody a potravin

4. Chronický průjem

5. Zdroje informací na Internetu

6. Právní aspekty

Literatura

Rejstřík



ZPĚT na detail knihy