Zdravotnické nakladatelství Galén

Na Popelce 3144/10a, 150 00 Praha 5, tel. 257 326 178, http://www.galen.cz


Junqueirovy základy histologie

obrázek x-png (14kB)  


DRG V PRAXI

Seznámení s českou implementací

úhradového systému DRG

AKTUALIZACE ZDE 

 


POSKYTOVANÉ SLEVY

karty ISIC, IYTC, ITIC,

ALIVE, STAFF CARD

SLEVA 10 %

 

obrázek gif (4kB)

 


PARTNER

PRO VZDĚLÁVÁNÍ

 

 obrázek jpeg (122kB)


obrázek jpeg (69kB)

 

Katalog - Detail knihy

obálka

Výživa ve sportu

Příručka pro sportovní medicínu

Vydavatel
Galén
ISBN
8072623184
Počet stran
311
Formát
155x225 mm, vázané, černobíle
Vydání
první, 2006
Poznámka
Přeložila MUDr. Zuzana Zafarová
Cena
490 Kč
Zvýhodněná cena 441 Kč
Specializace
Klinická výživa; Sportovní medicína; MEDICÍNA
VYPRODÁNO

V oblasti vědy zabývající se sportovní výživou došlo během posledních let k fenomenálnímu rozšíření poznatků. Ještě před 30 lety chyběly sportovcům a zdravotníkům pracujícím ve sportovní oblasti i zcela základní informace o možném vztahu mezi příjmem potravy, stavem výživy, kondicí a výkonem při závodu. Během posledních tří dekád laboratorního i praktického výzkumu byla napsána odborná literatura obsahující širokou základnu vědeckých poznatků. Vznikl vědní obor nazvaný sportovní výživa, který slouží jako základ pečlivého plánování jídelníčku a způsobu stravování sportovců v období tréninku s přímým vztahem k výkonu podanému při závodech.

 

Tato příručka pro sportovní výživu je věnována fyzické zátěži a sportu a vyplývajícím požadavkům na vhodný příjem potravy. Je rozdělena do tří částí. První se zabývá problematikou vztahující se k tréninku s cílem připravit sportovce tak, aby nastoupil na startovní čáru v co nejlepší formě. Každodenní strava musí sportovci zabezpečit energii a živiny potřebné k optimalizaci jeho výkonu během tréninku a poté k rychlé obnově sil.

Druhá část věnovaná výživě při závodech se zabývá vlivy stravy, které vedou k únavě nebo snižují výkon při sportovní činnosti. Řada z nich má vztah k energetické bilanci a hydrataci sportovce. Postupy, které zabraňují narušení energetické a vodní rovnováhy sportovní aktivitou, mohou omezit nebo oddálit nástup únavy, a tak zlepšit podaný výkon. Tyto strategie lze uplatňovat před, během i po závodu.

Závěrečná, třetí část představuje praktickou stránku výživy sportovců a zaměřuje se na způsoby, jak lze vědecké poznatky převést do způsobu stravování a sestavení jídelníčku. Obsahuje i některá z ožehavých témat současného sportu - změnu stavby těla nebo užívání doplňků výživy k optimalizaci výkonu. Zpracováno je rovněž téma specifických potřeb u různých skupin populace nebo v různých podmínkách prostředí.


ZPĚT na seznam knih